woensdag 6 april 2011

Tapas rauwkost met 2 dips



Soort gerecht: Borrel- tussengerecht
Aantal personen: 2
Prijs per 2 persoon: €6,50


Ingrediënten:
Kerrie mayonaise:
2 eidooiers
1 tl mosterd
2 el citroensap
300 ml arachide olie
1-2 el kerriepoeder
Zout/peper

Mosterdhoning dressing:
3 el blanke azijn
4 el honing
5 el mosterd
1 el fijngehakte dille
100 ml arachide olie
Zout/peper

Rauwkost:
Oa. Cherry tomaten, komkommer, bleekselderij, wortel, paprika.

Materialen:

Koks mes
Aardappelschilmesje
Snijplank
Schaaltjes
Gardes
Eetlepels
Maatbeker


Bereiding:
Kerrie mayonaise:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Meng eierdooiers met de mosterd.
Voeg de citroensap toe.
Giet onder kloppende beweging steeds een beetje olie toe.
Voeg de kerrie na smaak toe.
Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Bewaar dan afgedekt en koel tot gebruik.

Mosterdhoning dressing:
Meng azijn, honing en mosterd tot een homogene massa.
Voeg langzaam al roerend de olie toe.
Voeg de dille toe.
Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Rauwkost:
Was alle rauwkost.
Snij alles in eetbare stukjes.

Serveren:
Zet de 2 dips op een groot bord.
En leg hier bij omheen de Rauwkost.
Serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten