Soort gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2
Ingrediënten:
4 Snoeppaprika of 2 grote puntpaprika’s
100 gr Brie
100 gr Champignon
Paneermeel (neutraal)
Ei
Eigeel
Zonnebloemolie
2 grote aardappels
½ prei
Zout/peper
100 gr Chocolade
0,5 dl Walnotenolie
Sambal
(keukentouw)
Materialen:
Dun schiller
Schilmes
Koksmes
Kwastje
3x Kom
Rasp
2x koekenpan
Bereiding:
Gevulde paprika:
Ontvelt de paprika met de dunschiller, maar let op dat er niet te veel vruchtvlees word afgesneden. Snij de bovenkant er af en hol deze uit. Snij de champignons in stukjes, en bak deze kort even op in de pan en meng de brie er door heen. Vul de paprika met het briemengsel. En paneer de paprika, zorg dat de paneermiddel op smaak is gemaakt met zout en peper. De bovenkant kan weer er op gedaan worden en vastgebonden worden met een stukje keukentouw. Bak deze in een diepere koeken pan met een laagje olie in de pan.
Rösti:
Schaaf de aardappel grof. En snij de paprika in ringen, meng deze met
Maak een rösti van geraspte aardappel met prei. Meng na smaak zout en peper er door. En bak dit mengsel in de koekenpan op.
Chocolade dressing:
Smelt de chocolade Au bain-marie, voeg er een scheutje walnotenolie toe. Voeg dan een eigeel toe. Breng op smaak met een beetje sambal.
©Margreet van Essen, Sanne van den Borne en Annika van den Brink
Geen opmerkingen:
Een reactie posten