vrijdag 10 juni 2011

Tonijnstaafjes

Concept recept, nog geprobeerd.
Soort gerecht: Borrel, lunch, tussengerecht
Aantal stuks: ?
Prijs per 10 stuks: ?

Ingrediƫnten:
Tonijn
Venkel
Visbouillon
Bloem
Boter

Materialen:
Diepe pan
Koksmes
Maatbeker
Afvalbakje
Schaaltjes

Bereiding:
Snij de venkel en tonijn in kleine blokjes.  Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem hier bij. Roer dit goed door elkaar een de roux graag worden. Voeg de koude visbouillon er bij. Meng dit geheel tot een dikke glad mengsel. Laat dit afkoelen.
Verwarm de pan met olie. Zorg dat deze stevig op het fornuis staat.
Rol van ca 1 eetlepel koude roux langwerpige staafjes. En haal deze dan door een paneerstraat, doormiddel van los geklopt ei, paneermiddel, ei, paneermeel.
Bak deze dan vrij snel na het paneren in de hete olie. Tot deze mooi goudbruin van kleur is geworden.
Haal ze uit de hete olie en laat deze even uitleken voordat ze lauw/warm geserveerd wordt.

©Margreet van Essen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten