Soort gerecht: Lunchgerecht
Aantal personen: 1
Prijs per persoon: € 2,00
Ingrediënten:
2 sneeën wit brood
5 tl pesto
1 bolletje mozzarella
1 geraspte mozzarella
Tomaat
Ei
ca 25 gram boter
ca 30 gram bloem
ca 100 ml melk
Materialen:
Koks mes
Snijplank
Pan
Oven
Tomatenmesje
Ovenwanten
Rooster
Pollepel
Garde
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Smelt in een steelpannetje de boter tot een goud geel mengsel. Voeg de bloem er door en roer dit goed. Laat het even beetje pruttelen, let wel op aanbranden. Voeg melk toe zodat het een bechamelsaus wordt. Zorg dat het een beetje dikke stroperig mengsel is. Voeg op het laatst ca 3 tl pesto toe.
Smeer 1 boterham in met een ca 1 - 2 tl pesto. Beleg deze met dunne plakjes mozzarella en tomaat en leg de 2e boterham er boven op. Leg deze in de voorverwarmde oven voor ca 10 min.
pocheer ondertussen het ei. Probeer hem beetje plat te pocheren.
Haal het rooster met het brood uit de oven. Leg op de bovenkant een deel van de pesto-bechamelsaus en leg daar op het gepocheerde ei. Strooi over dit geheel de geraspte mozzarella kaas er over heen. En leg dit geheel weer voor ca. 5 min in de oven op 200°C tot de kaas geheel gesmolten is.
©Margreet van Essen

Geen opmerkingen:
Een reactie posten