Soort gerecht: Borrel, lunch, tussengerecht
Aantal personen: 4
Prijs per persoon: € 2,50
Ingrediënten:
250 gram tarly
bosje lente ui
1 teen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
1 Spaanse peper
250 gram champignons
3 eetlepels ketjap manis
2 venkels
Zout/peper
1 eetlepel olijfolie
Materialen:
Wokpan/hapjespan
Kookpan
Mes
Snijplank
Afvalbakje
Spatel/pollepel
Bereidingswijze:
Vul de pan ruim met water. En breng deze aan de kook.
Snij ondertussen de paprika, courgette en champignons in stukjes. Verwijder bij de venkel de harde kern en snij deze in dunne reepje, snijd de bosuitje in ringetjes.
Pel de knoflookteen en snij deze zeer fijn. Snij indien gewenst de Spaanse peper fijn.
Als het water kookt doe hier wat zout bij in, en voeg de tarly toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing gaar en giet deze af.
Doe de olie in de wok/hapjespan en zet deze op het vuur. Als de olie heet is, fruit dan de knoflook samen met de spaanse peper aan voor max 2 min.
Voeg hierna de paprika's, venkel en de courgette toe. En roerbak deze voor ca 4-5 min.
Voeg 3/4 deel van de lente ui er bij.
Voeg de ketjap toe en laat deze nog ca 3-4 min stoven.
Voeg de tarly toe aan het groente en roer deze door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer het gerecht op een bord en strooi er nog wat lente ui over wat bewaard is gebleven.
Variatietips:
Gebruik in plaats van tarly een andere graan (rijst, couscous, Quinoa of Bulgur).
Voeg kip toe, die gemarineerd is in ketjap.
Voeg tonijn toe, gebruik dan vissaus inplaats van ketjap. 
Geen opmerkingen:
Een reactie posten