Concept recept, nog geprobeerd.
Soort gerecht: Borrel, lunch, tussengerecht
Aantal stuks: ?
Prijs per stuks: ?
Ingrediƫnten:
Mosselen (gekookt)
Honing
Dille
Zout/peper
Olie
Paneermiddel
Materialen:
Snijplank
Een hoge pan (of frituurpan)
Koekenpan
Kookpan
Mes
Bordjes/schaaltjes
Afvalbakje
Bakjes
Bereiding:
Verwarm de pan met olie. Zorg dat deze stevig op het fornuis staat.
Meng de honing met de dille. En zet het paneermiddel klaar. Haal de mossel door de honing/dille en daarna door het paneermiddel. Zorg dat er een mooie laag om heen zit.
Bak deze dan vrij snel na het paneren in de hete olie. Let op kan heel erg spetteren, doordat honing veel vocht bevat. Tot deze mooi goudbruin van kleur is geworden.
Haal ze uit de hete olie en laat deze even uitleken voordat ze lauw/warm geserveerd wordt.
©Margreet van Essen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten