Vis ‘en papilotte’
Door deze manier van bereiden van de vis, is het vis zeer lekker gaar geworden. Heeft wel wat meer tijd gekost dan in Kook ook staat, vermoedelijke door een combi van de bevroren zalm en dat de oven waar ik in heb bereid soms beetje raar doet.
De smaak is zeer goed, al was de wortel wat te hard. Vermoed dat de wortel niet geheel bijt gaar was, doordat er winterwortel is gebruikt, aangezien de andere groenten wel bijt gaar waren. Maar de groenten smaakte zeer goed van smaak, en paste ook goed bij de vis.
Talapilafilet is gepocheerd in tuinkruiden bouillon. Waardoor de vis echt zacht gegaard was en ook wat van de smaak had overgenomen. Maar als vis zacht gegaard moet worden zonder boter te gebruiken is deze techniek echt aan te raden.
Bij pocheren is het van belang om op de temperatuur te letten. En zorgen dat als je een grotere vis zorgen dat die ongeveer overal even dik is zodat deze evenwijdig gaar. De temperatuur moet ongeveer 80 graden zijn, en de gehele vis dient net onder de staan.
Gebakken kabeljouw vissticks
Belangrijk bij het bakken van gepaneerde vis is dat wanneer deze gepaneerd word, eerst door bloem, ei en dan paneren. Daarna gelijk gebakken worden. Als dit niet gebeurd dan word het plakkerig, en bakt het niet goed meer en word de korst niet krokant.
Verder moet er na het ei even laten uitlekken anders wordt de paneermiddel te nat en klonterig.
Bakken van vis
Heb de vis laten ontdooien in water, tot deze ontdooid was. En wegens geen olijfolie in huis heb, gedaan met roomboter.
De mul vond ik zelf niet zo lekker vis, door de zoutige smaak die deze heeft.
Conclusie
Vind zelf de manier uit de oven en het pocheren zeer lekker, deze twee technieken had ik zelf ook nog nooit geproefd. Normaal vind ik gewoon gebakken vis wel lekker, enkel de smaak van mul is mij te ziltig.




Geen opmerkingen:
Een reactie posten