Soort gerecht: Borrel, lunch, tussengerecht
Aantal stuks: ca 15-20 stuks
Prijs per 10 stuks: € 3,25
Ingrediënten:
200 gram zalmfilet
3 eiwitten
53 gram gezeefde bloem
Zout/peper/dille
Olie
Materialen:
Koks mes
Aardappelschilmesje
Snijplank
Een hoge pan (of frituurpan)
Koekenpan
Kookpan
Bordjes/schaaltjes
Schuimspatel
Afvalbakje
Bakjes
Bereiding:
Verwarm de pan met olie. Zorg dat deze stevig op het fornuis staat.
Snij de stukjes zalm in blokjes van ca 2 bij 2.
Klop de eiwitten op met een beetje zout. Klop ze tot bijna stijf, voeg dan peper en dille naar smaak toe. Voeg dan de bloem toe, en meng deze er goed door heen dat er geen klontjes ontstaan.
Haal de stukjes zalm door het eiwitbloemmengsel en doe ze gelijk in de hete olie. Bak ze tot deze licht goudbruin van kleur.
Haal ze uit de hete olie en laat deze even uitleken voordat ze warm geserveerd wordt.
©Margreet van Essen

Geen opmerkingen:
Een reactie posten