Soort gerecht: Borrel, lunch, tussengerecht
Aantal stuks: ca 25-3O stuks
Prijs per 10 stuks: Ca € 2,75
Ingrediënten:
½ gele paprika
½ oranje of rode paprika
3 bosuitjes
75 gram champignons
100 gram gerookte markeel
200 gram ongekookte rijst (plakrijst)
Zout/peper/dille
Olie
2 eieren
Paneermiddel
Materialen:
Koks mes
Aardappelschilmesje
Snijplank
Een hoge pan (of frituurpan)
Koekenpan
Kookpan
Bordjes/schaaltjes
Afvalbakje
Bakjes
Bereiding:
Verwarm de pan met olie. Zorg dat deze stevig op het fornuis staat.
Kook rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Snij de bos-ui, paprika’s en champignon fijn.
Doe een beetje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de bosui, paprika, champignons op.
Breek de makreelvisvlees in kleine stukjes. Zorg dat er geen graad meer in zit.
Meng alles door elkaar rijst, groentemix, makreel. En breng dit op smaak met dille, zout en peper. Maak van dit mengsel balletjes. Let er op dat ze goed gevormd worden.
Haal ze dan door een paneerstraat, doormiddel van los geklopt ei, paneermiddel, ei, paneermiddel.
Bak deze dan vrij snel na het paneren in de hete olie. Tot deze mooi goudbruin van kleur is geworden.
Haal ze uit de hete olie en laat deze even uitleken voordat ze lauw/warm geserveerd wordt.
©Margreet van Essen

Geen opmerkingen:
Een reactie posten