dinsdag 7 juni 2011

Opdracht: (ver)nieuwe kroket)

Opdracht:
Hoewel de kroket officieel niet uit Nederland komt, is het wél een typisch Nederlands product. Kroketten werden in het begin van de twintigste eeuw geserveerd als tussengerecht in een uitgebreid menu, na de soep en vóór het hoofdgerecht. De kroket van nu is vooral verkrijgbaar bij snackbar of cafetaria. De FEBO kroket is waarschijnlijk de bekendste kroket van Nederland.
Schrijf een recept voor een innovatieve kroket die past bij een huidige trend. Maak gebruik van een bouillon (eigen keuze) en een roux. Het recept bevat naast de benodigdheden, ingrediënten en werkwijze ook een inleiding.

Uitwerking:
In plaats van de standaard bouillon wordt er gebruik gemaakt van opgelost tomatenpuree met water. Hierdoor is de kroket ook wat stugger van structuur wat de smaak en bit ten goede komt. Er word ingespeeld op de trend gezond en sociaal eten. Maar het bevat kip in plaats van varkens en/of rundvlees. Waardoor door meer verschillende culturen te eten. Ook speelt het een klein beetje op de trends Bourgondisch eten in. Het is vooral een knipoog richting Duitsland/Oostenrijk met de schnitzels. Daar zit vaak een tomatensaus met champignons, paprika en ui.

Het recept voor Kip zigeuner kroket
©Margreet van Essen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten