Soort gerecht: Borrel, lunch, tussengerecht
Aantal stuks: ca 10 stuks
Prijs per 10 stuks: € 3,75
Ingrediënten:
½ gele paprika
½ oranje of rode paprika
1 ui
Ca 6 champignons
140 gram tomatenpuree tot ca 250 ml aangelengd met water
50 gram boter
70 gram bloem
Paneermeel
1 kipfilet
4 eieren
Zout/peper
Olie
Materialen:
Koks mes
Aardappelschilmesje
Snijplank
Een hoge pan (of frituurpan)
Braadpan
Spatel/pollepel en/of garde
Maatbeker
Afvalbakje
Bakjes
Bereiding:
Verwarm de pan met olie. Zorg dat deze stevig op het fornuis staat.
Snij de ui, paprika’s en champignon fijn.
Snij de kip filet in zeer kleine stukjes van ca 0,2 bij 0,5 cm.
Smelt een klein klontje boter in de braadpan en bak de kip snel gaar.
Voeg de gesneden groenten toe en bak deze mee tot dat de groente gaar is. Haal deze uit de pan.
Zet het vuur zachtjes en smelt de boter, hou de boter in bewegen anders kan deze aanbranden.
Voeg de bloem er bij, en roer deze goed door en laat de roux gaar worden in ca 3 min. Het door roeren zal vrij zwaar zijn, omdat dit een dikke roux moet zijn.
Voeg een beetje van de aangelengde tomatenpuree toe, ca 1/3 deel, en roer dit tot een gladde massa. Als het goed gemengd is, voeg dan met kleine scheurtjes de bouillon toe en roer deze er ook weer goed door tot een gladde massa, door middel van niet alles in een keer wil het beter mengen en krijg je een mooie gladde stevige roux.
Voeg het kip-groente mengsel weer toe en roer dit er goed door heen. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de kip-zigeuner roux afkoelen.
Als deze is afgekoeld maak er balletjes van en zorg dat deze zeer stevig in elkaar gerold worden. Rol er dan een worstjes van ca 4 bij 7 cm van.
Zet een paneerstraat klaar. Een schaal met paneermeel en 1 met de 4 los geklopte eieren.
Haal het rolletje door de paneermeel, ei, paneermeel, ei en weer paneermeel.
Bak deze dan vrij snel na het paneren in de hete olie. Tot deze mooi goudbruin van kleur is geworden.
Haal ze uit de hete olie en laat deze even uitleken voordat ze warm geserveerd wordt.
©Margreet van Essen

Geen opmerkingen:
Een reactie posten