Waarom word er gepaneerd?
Er word gepaneerd om te zorgen dat het vlees een korstje krijgt. Dit wordt gedaan wegens verschillende redenen, voor de smaak (zoals bij een schnitzel), voor dat het te teer is om zo te bakken (vis) of om een vulling te beschermen (kroket).
Waar mee kan er worden gepaneerd?
Het bekendste paneermiddel is wel gewoon paneermeel. Dit word gemaakt van beschuiten. Maar met vele andere producten kan ook worden gepaneerd, zoals met zemelen, haver, nootjes, broodkruimels of kokos.
Hoe word er gepaneerd?
Als eerste moet er gezorgd dat het te paneren product niet te vochtig is. Dit kan gedaan worden door eerst even door de bloem te halen (vaak bij vis). Daarna door een losgeklopt ei en dan weer door het paneermiddel.
Moet er een dikkere laag omheen komen, dit word vaak gedaan bij kroketachtige producten, dan weer door het ei en weer door de paneermiddel, hierdoor ontstaat er een dikkere korst.
Waarom word er soms citroen bij geserveerd?
Het serveren van een citroen bij een gepaneerd stuk vlees heeft te maken omdat deze zeer veel vet opneemt, en citroen het vet weer gedeeltelijke het vet neutraliseert.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten